от SixTrips | Публикуван в Новини | Все още няма коментари | 2413 прегледа на тази публикация

Омръзна ли ви да се притеснявате, когато пътувате, че куфарът ви може да бъде загубен някъде по летищата? Или пък всеки път, когато бързате да хванете самолета, в последния момент да се сещате, че не сте заредили телефона си? Ами треперенето на чек-ин-а на летището, че можете да се окажете със свръх багаж и ще трябва да плащате допълнително, а се прибирате от почивка и сте изхарчили всичките си пари?

Bluesmart luggage

Много от споменатите проблеми ще останат в миналото, защото тези момчета са създали перфектния баланс между съвременни технологии и добрата стара концепция на куфарите, която всички ние познаваме и използваме.

Но нека все пак ви запознаем с проекта и създателите му от самото му начало:

Създателите... Томи Пиеручи, Мартин Диз, Браян Чен, Алехо Верлини, Диего Саез Гил, Ал Сара, Диего Чинали и Марсела Гуаман - хора, открили се от различни точки на света и обединили се около идеята да създадат високотехнологичен куфар, подхождащ на времето, в което живеем.

За да съберат средства за създаването на прототип и за последващо масово производство, те се обръщат към сайта indiegogo.com, където представят концепцията си за ново поколение куфари и успяват да съберат невероятната сума от почти 2 милиона долара за реализиране на проекта си.

По време на кампанията за набиране на средства, тяхната идея е представена от редица медии и интернет издания. С концепцията си те печелят и доста награди за иновативни технологии в сферата на туризма.

Bluesmart технологията се разработва дори и в момента. Има стотици хора желаещи да закупят този куфар. Предплатили месеци преди да е започнало серийното производство, всички те трескаво очакват да дойде август месец, защото именно тогава първите куфари ще бъдат разпратени към бъдещите си притежатели.

Ето какво всъщност съдържа BlueSmart тахнологията:

Освен футуристичния вид на този куфар, той е изцяло обвързан с вашият мобилен телефон чрез специално приложение, с помощта на което ще можете да управлявате куфара си от разстояние. Ще имате възможността да го следите къде се намира във всеки един момент от вашето пътуване.

Само с едно помръдване на пръста върху дисплея вие ще можете да го заключите или отключите, а ако се отдалечите от куфара, той автоматично ще се заключи и веднага ще ви напомни, чрез сигнал и съобщение, че е далече от вас.

Ако се притеснявате, че багажът ви е прекалено тежък и сте превишили изискванията на авиокомпанията, с която пътувате, за тегло, то на телефона бързо и лесно можете да проверите дали е така.

Куфарът е със собствено захранване. Да, правилно сте прочели! Има си собствено захранване! Където и да се намирате с негова помощ вие ще можете да заредите телефона или таблета си, като единственото нещо, което трябва да направите, е да свържете устройството с куфара чрез кабел.

Има си специално отделение за лаптоп, проектирано така, че лесно да можете да го извадите на летищния контрол.

Когато пътувате, приложението на мобилния телефон ще ви подготви цялата необходима информация за дестинацията, към която сте се запътили.

Ето и видеото от което ще можете да научите повече за този куфар:

Можете да се сдобиете с този уникален хайтек куфар само ако направите предварителна поръчка. Цената му е 300 долара. За огромно съжаление обаче, доставката му от САЩ до Европа струва цели 80$. За което ние смятаме, че реализаторите на идеята е трябвало да помислят повече.

Но като оставим този недостатък настрана, смятаме, че куфарът е наистина ценна придобивка и определено ще повлече крак към бъдещето развитие на технологиите и дизайна на добре познатите ни куфари за път.

Ако пък не ви се дават 380$ за това технологично чудо и нямате нужда от чак толкова много екстри, то тогава в нашия сайт ще откриете много разнообразни модели качествени куфари на доста по-ниска цена от тази, при това на утвърдени световноизвестни марки!

Коментари (0)

Напиши коментар

Вашето име:


Оценка: Лоша           Добра

Моля, въведете кода от картинката отдолу:
Вашият коментар: Забележка: HTML не е разрешен!
SixTrips.com Travel Store Design: LuboUzunov | © 2014-2017- SixTrips.com All Rights Reserved