Ръчният багаж на RyanAir вече ще бъде платен

АКТУАЛНО
Ръчният багаж на RyanAir вече ще бъде платен
Ръчният багаж на RyanAir вече ще бъде платен

От 1 ноември тази година една от най-големите нискотарифни авиокомпании слага край на безплатния ръчен багаж на борда на самолета.

С услугата "Priority boarding", която струва 6-8€ (зависи от това кога я добавите, преди или след резервацията), вече ще можете да вземете със себе си малка чанта 40х20х30см + ръчен багаж 55х40х20см.

Без тази услуга единствения багаж, който ще Ви бъде позволено да вземете безплатно със себе си, ще бъде малка чанта, която вероятно ще бъде с нови размери от 40х20х25 см, побираща се под седалката.

Ако все пак решите да вземете куфар или раница 55х40х20см, ще трябва да доплатите 8-10€ (отново зависи кога ще решите да прибавите куфарчето - преди или след резервацията), като в този случай добавеният куфар ще бъде чекиран и ще отиде в багажното. Теглото му не трябва да превишава 10кг.

Доколкото разбираме от тази първоначална информация предоставена от превозвача, все пак ще отпуснат още мъничко сантиметри за малката чантичка, защото кутиите им за проверка ще бъдат с размери: 42х20х30см. 

Тези промени ще бъдат отразени в сайта им при резервации още от 1 септември.

Причината, която авиопрезвочът посочва за тази дръзка промяна е, че така ще се намалят закъсненията на полетите им, тъй като прекалено бавно пътниците се настанявали и прибирали багажите си.

Ние от онлайн магазин SixTrips.com никога не сме подкрепяли такъв вид ограничения и не намираме основателна причина за такива действия, особено при положение, че в началото на тази година, същата тази авиокомпания позволи на клиентите си повече свобода, отколкото всеки друг нискотарифен авиопревозвач и реално накара и своя пряк конкурент Wizz Air да отпусне каиша с изискванията си.

И все пак, ако Ви е необходимо куфарче или удобна раничка за ръчен багаж, то Вие се намирате на правилното място. Разнообразието при нас е голямо, а екипът ни - високо квалифициран и в готовоност да отговори на всички Ваши въпроси.

 

новите изисквания на ryanair за ръчен багаж

АКТУАЛНО Виж всички

Какви мерки предприехме относно разпространието на коронавируса /COVID-19/?

Скъпи клиенти,   Ние ще продължим да работим и да сме на Ваше разположение за въпроси и поръчки, въпреки разпространението на...

Прочети всички

Кампания "Travel Friday"!

Скъпи приятели и тази година по традиция отбелязваме черния петък с големи намаления под кампания "Travel Friday" !  ...

Прочети всички

При всяка направена бърза поръчка, получавате 5% отстъпка!

Уважаеми клиенти, Не се колебайте да поръчате! Само сега, при всяка направена от Вас " БЪРЗА ПОРЪЧКА " , ще получите 5% отстъпка!...

Прочети всички

10 полезни съвета при избор на раница за училище за вашето дете

Наближава времето, в което ще трябва да подготвите детето си за новата или за първата учебна година. Предстои Ви сериозна подготовка и ние от...

Прочети всички