10 полезни съвета при избор на раница за училище за вашето дете

АКТУАЛНО
10 полезни съвета при избор на раница за училище за вашето дете
10 полезни съвета при избор на раница за училище за вашето дете

Наближава времето, в което ще трябва да подготвите детето си за новата или за първата учебна година. Предстои Ви сериозна подготовка и ние от екипа на онлайн магазин SixTrips.com, ще се опитаме да Ви помогнем при избора на правилната раница:

 Едно от най-важните неща, когато пристъпите към избора на училищна раница, е, че тя трябва да се харесва на детето.

Не е правилно Вие като родител да я изберете, без да се допитате до ученика, който ще я носи. Това е едно от най-първите неща, с които трябва да се съобразите, защото е изключително важно детето да се чувства комфортно, когато е на училище. Всички знаем колко крехка е детската психика и колко жестоки могат да бъдат децата в подигравките си.

Попитайте детето си, кой е любимият му анимационен герой, цвят или  животно. Преди всичко останало, това е най-важното нещо, което трябва да вземете впредвид - визията на раницата. Дори и ако детето да не желае да избира, най-малкото нещо, което задължително трябва да направите е да се допитате до него.

 Вторият изключително важно нещо, с което трябва да се съобразите при избора на подходяща раница е това, че детето ще носи доста тежки учебници и помагала, особено в първите години от образованието си, а това води до голяма преумора на гърба, раменете, та дори и до гръбначни изкривявания.

Нашият съвет е преди да погледнете цената, да потърсите раничка с удобен мек гръб и презрамки, добре подплатени и дишащи. Ергономичните раници също са вариант, но трябва да имате предвид, че много се спекулира с тази дума и напоследък всички станаха "ергономични".

 Друг доста модерен и подходящ вариант са раниците на колела. Те са много удобни, защото могат да бъдат придръпвани на колелца и въобще не е необходимо да бъдат носени. Но все пак имайте впредвид, че ако детето Ви ще я носи и на гърба, то тогава няма да е особено удобна, именно заради твърдия механизъм с дръжката и колелата, който се намира точно на гърба.

 Да поръчате онлайн също е отличен вариант, но гледайте продуктът да е подробно описан, за да видите с всичко, с което разполага. Да има достатъчно снимки, за да можете да се уверите, че няма да сбъркате в избора си. Друго важно нещо е раницата да бъде закупена от специализиран онлайн магазин. Там където не продават всичко от чушкопек до трактор, каквито са доста от най-големите електронни магазини, защото там буквално вкарват всякакви продукти, без да се интересуват от качеството, без да знаят какво точно продават... Важното е да се продава, пък какво е, няма никакво значение... Там ще липсват специалистите, които да могат да отговорят на всичките Ви въпроси. Винаги гледайте дали въпросния сайт се е представил като юридическо лице. С фирма, адрес, булстат, банкови координати и всичко останало, както е по закон, което ще Ви гарантира, че ако поръчате продукт, който не Ви допадне в последствие, ще можете бързо и лесно да го замените или да си поискате парите обратно в 14-дневния срок.

 Разбира се, както и за всичко останало, така и в този случай важи правилото, колкото по-скъпо, толкова по качествено. Т.е. цената винаги има значение. В продуктите с по-висока цена са вложени по-качествени материали при производството им.

 Друг важен елемент е безопастността. Раничката трябва да има светлоотразители, които да послужат за безопастност в тъмната част от денонощието, за да може, когато децата се прибират сами и пресичат улици, да бъдат забелязвани от шофьорите. Това изискване дори е задължително в някои страни, но за съжаление не и в нашата... 

Вече съществуват и такива ранички с LED осветление, които буквално светят в тъмното и са видими много отдалече. Можете да ги разгледате тук.

 Съобразете се също с това, с колко отделения и джобове трябва да бъде раницата. Необходимо е да има място, където детето да прибере учебниците си, ученическите пособия, пари, документи, бележник, спортен екип за физкултура, място, където да може да се постави бутилка и храна от вкъщи. Това са доста вещи, които трябва да могат да бъдат разпределени, така че, да стоят отделно едни от други.

Ако детето е в по-горните класове, един джоб за лаптоп също не е излишен, защото раницата ще може да бъде използвана и по други поводи. Например за път, ученически лагер, преспиване у приятел и т.н.

 Ние от онлайн магазин SixTrips.com сме на мнение, че чак след като сте се съобразили с тези неща, е време да погледнете и цената. Да, тя важна, но не е и най-важното нещо, защото първо трябва да се съобразите с нуждите на детето, с неговата безопастност, с  неговия вкус и да помислите за здравето му, разбира се.

 Друга напоследък нашумяла екстра са USB изходите, благодарение на които пък, може чрез външна батерия /power bank/ да бъде заредено мобилното устройство. В днешно време дори и малките деца имат мобилни телефони и е важно те да бъдат включени по всяко време. Ето моделите ранички с USB, които предлагаме.

Ако сме успели да Ви помогнем по някакъв начин в избора на подходяща детска ранича за училище, то остана да Ви поканим да разгледате и нашата категория с детски раници за училище модели 2019 година. В нея ще откриете раници в различни модели, цветове и дизайни на едни от най-качествените марки на пазара. Разбира се, ако имате въпроси никога не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип от професионалисти с радост ще Ви помогне в избора!

 И не забравяйте, ние сме екип, който работи само с чанти, куфари, ученически раници и аксесоари. Имаме дългогодишен опит на пазара и винаги сме на Ваше разположение!

Приятни минути с онлайн магазин SixTrips.com и на добър час! :-)

АКТУАЛНО Виж всички

Какви мерки предприехме относно разпространието на коронавируса /COVID-19/?

Скъпи клиенти,   Ние ще продължим да работим и да сме на Ваше разположение за въпроси и поръчки, въпреки разпространението на...

Прочети всички

Кампания "Travel Friday"!

Скъпи приятели и тази година по традиция отбелязваме черния петък с големи намаления под кампания "Travel Friday" !  ...

Прочети всички

При всяка направена бърза поръчка, получавате 5% отстъпка!

Уважаеми клиенти, Не се колебайте да поръчате! Само сега, при всяка направена от Вас " БЪРЗА ПОРЪЧКА " , ще получите 5% отстъпка!...

Прочети всички

Промени в тарифите и правилата на Еконт Експрес

Скъпи приятели, От днес 15.05.2019г. влизат в сила новите правила и тарифи на куриерска фирма "Еконт Експрес". Във връзка с...

Прочети всички